Joe Bidenen altatásos béltükrözést végeznek, Kamala Harris az ideiglenes elnök

külföld
2021 november 19., 15:28
comments 6

Joe Biden amerikai elnök átmenetileg Kamala Harris alelnökre ruházta át az elnöki jogköröket, mivel az elnökön rutinjellegű, altatásos vastagbéltükrözést hajtanak végre – jelentette be pénteken a Fehér Ház.

A Fehér Ház sajtófőnöke szerint Bidenen minden évben elvégzik ezt a beavatkozást. Kamala Harris addig az épület nyugati szárnyában lévő irodájából látja el az elnöki feladatokat – közölte Jen Psaki. A beavatkozásra egy Washington melletti kórházban kerül sor, itt feküdt Donald Trump volt elnök is, amikor koronavírusos volt.

Eddig kétszer volt arra példa, hogy az elnöki jogköröket az alelnöknek adják át. Az ifjabb Bush elnök egészségügyi okokból kétszer, 2002-ben és 2007-ben adta át a vezetést alelnökének, Dick Cheney-nek.

Joe Biden szombaton lesz 79 éves. Ő eddig a legidősebb, aki az Egyesült Államok elnöke lett. (MTI/Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.