Egyház és gyerekmolesztálás: Urfi Pétert kérdezhetitek a 444 előfizetőinek Facebook-csoportjában

november 20., szombat 10:54
1
Illusztráció: Tbg/444

A 444 újságírója, Urfi Péter 2019 elején publikálta az első tldr-jét a kiskorúakkal szemben visszaélést elkövető papokról, múlt héten pedig a tizediket. Ez a cikksorozata már bőven könyvterjedelmű, de a hosszú tényfeltárásokon túl sok kisebb cikkben követi, immár három éve, mit kezd az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb világbotrányával a katolikus egyház itthon és külföldön.

Nagyon ritka, hogy a magyar mezőnyben gyakorlatilag egyedüli újságíróként foglalkozzon valaki egy ekkora témával, és ráadásul ilyen hosszan. Adja magát a kérdés: miért? Mi a személyes motiváció? És tényleg ennyire fontos ez? És ha igen, akkor miért nem írnak róla mások?

Hogyan reagált az egyházi közeg? Szóba állnak papok a 444-gyel? Sikerült valami változást elérni? És miért fontos az áldozatoknak, hogy megjelenjen a történetük? És miért nincsenek az elkövetők börtönben?

Ezekre, de bármilyen más kapcsolódó kérdésre is szívesen válaszol kollégánk

november 23-án, kedd este 19.30 és 21.30 között a 444 zárt Facebook csoportjában, a Közértben.

Ha még nem vagy tag, ne csüggedj, ha előfizetsz, és belépsz a Körbe, nemcsak a 444 lezárt anyagait láthatod, de beveszünk a Közértbe is. Sőt, ha az előfizetési csomagok közül a Belső Kör opciót választod, ajándékba postázzuk neked a Makró legújabb számát is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt