Lemondott a Werder Bremen edzője, aki ellen hamis oltási igazolvány miatt nyomoznak

járvány
2021 november 20., 13:18

„Az egyesület, a csapat és a családom körüli extrém terhelés miatt a Werder Bremennél ellátott vezetőedzői pozíciómtól azonnali hatállyal visszalépek" - jelentette be szombat reggel kiadott közleményében Markus Anfang, a jelenleg a német másodosztályban játszó nagymúltú brémai csapat, a Werder edzője.

Markus Anfang 2021. november 5-én a Werder Nürnberg elleni bajnokikán Nürnbergben.
photo_camera Markus Anfang 2021. november 5-én a Werder Nürnberg elleni bajnokikán Nürnbergben. Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance via AFP

Anfanggal együtt távozott az egyesülettől segítője, Florian Junge is. "Nagyon sajnálom, hogy újra véget ér az időm a Werder Bremennél. Rendkívül kényelmesen éreztem itt magam, és minden jót kívánok a csapatnak és a klub körül ténykedőknek" - nyilatkozta.

A két távozó edző sejtelmesen hallgatott erről a közleményében, de távozásuk valódi oka, hogy mindkettejük ellen nyomozás folyik azzal a gyanúval, hogy hamis védettségi igazolvánnyal igazolták védettségüket. Ezt szombat délelőtti közleményében immár a klub is elismerte. "Távozásuk oka az ügyészség mindkettejük ellen folyó nyomozása, illetve az annak nyomán a klub körül előállt nyugtalanság" - írták.

Frank Bauman, a klub fociszakosztályának ügyvezető igazgatója pénteken még kiállt Anfang mellett. "Markus [Anfang] biztosított róla, hogy minden korrektül történt, és be van oltva" - mondta akkor, hozzátéve, hogy a klubnak nincs oka kételkedni Anfang nyilatkozatában. A brémai ügyészség eddigre már megerősítette a vizsgálat tényét, amit a brémai egészségügyi minisztérium [Bréma városként önálló tagállam a Német Szövetségi Köztársaságnak] panasza alapján indítottak. (Kicker via NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.