Koronavírus-számok Magyarországon 5/9/2022
Elhunytak + 77 Σ 46 343
Kórházban - 295 Σ 1 015
Fertőzöttek + 6 748 Σ 1 909 948
Tesztek + 39 094 Σ 11 394 556
Oltottak + 876 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Lemondott a Werder Bremen edzője, aki ellen hamis oltási igazolvány miatt nyomoznak

2021 november 20., szombat 13:18

„Az egyesület, a csapat és a családom körüli extrém terhelés miatt a Werder Bremennél ellátott vezetőedzői pozíciómtól azonnali hatállyal visszalépek" - jelentette be szombat reggel kiadott közleményében Markus Anfang, a jelenleg a német másodosztályban játszó nagymúltú brémai csapat, a Werder edzője.

Markus Anfang 2021. november 5-én a Werder Nürnberg elleni bajnokikán Nürnbergben. Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance via AFP

Anfanggal együtt távozott az egyesülettől segítője, Florian Junge is. "Nagyon sajnálom, hogy újra véget ér az időm a Werder Bremennél. Rendkívül kényelmesen éreztem itt magam, és minden jót kívánok a csapatnak és a klub körül ténykedőknek" - nyilatkozta.

A két távozó edző sejtelmesen hallgatott erről a közleményében, de távozásuk valódi oka, hogy mindkettejük ellen nyomozás folyik azzal a gyanúval, hogy hamis védettségi igazolvánnyal igazolták védettségüket. Ezt szombat délelőtti közleményében immár a klub is elismerte. "Távozásuk oka az ügyészség mindkettejük ellen folyó nyomozása, illetve az annak nyomán a klub körül előállt nyugtalanság" - írták.

Frank Bauman, a klub fociszakosztályának ügyvezető igazgatója pénteken még kiállt Anfang mellett. "Markus [Anfang] biztosított róla, hogy minden korrektül történt, és be van oltva" - mondta akkor, hozzátéve, hogy a klubnak nincs oka kételkedni Anfang nyilatkozatában. A brémai ügyészség eddigre már megerősítette a vizsgálat tényét, amit a brémai egészségügyi minisztérium [Bréma városként önálló tagállam a Német Szövetségi Köztársaságnak] panasza alapján indítottak. (Kicker via NSO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt