Berlinben sem könnyű zsidónak lenni, pláne, ha valaki fiatal, és nem akar mindenáron benne maradni a régiben

FILM
2021 november 21., 18:15

Akkor már végképp meg voltam véve, amikor megszólalt Michelle Gurevich Lovers and Strangers című dala, nem aláfestőleg, hanem elindította a film Jónás nevű fiatal szereplője, ráadásul jó hangosan, egy meglehetősen drámai jelenetsor során. Ez rátett egy lapáttal a befogadói élménykomplexumomra, nagyon szeretem Michelle Gurevichet ugyanis. Hogy kicsoda ő, és miért csodálatos, arról most nem kezdek mélyrehatóbban értekezni, elég linkelnem a dalt a hozzá tartozó videóval együtt, lehet, hogy már ez is túlzásba vitt kóborlás a mellékszálakon, hiszen Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmjéről, az Evolúcióról kell itt írnom. Vagyis nem kell, inkább szeretnék.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.