4 pecig tartott a Lyon-Marseille, mert fejbedobták egy palackkal Payetet

foci
2021 november 22., 05:38
comments 2

A meccs negyedik percében fújta le a bíró a Lyon-Marseille francia bajnokit, mert egy hazai néző vizespalackkal dobta fejbe a vendégek szöglethez készülő sztárját, Dimitri Payetet. Ráadásul csúnyán eltalálta.

link Forrás

Két órán át úgy volt, hogy talán folytatják, de a stadionban olyan fenyegető volt a hangulat, hogy a játékosok testi épségére hivatkozva a bíró végül nem engedte vissza a két csapatot. Ez sem ment könnyen, órákig nem lehetett tudni ugyanis, hogy folytatják-e.

A palackot dobó nézőt a helyszínen letartóztatták.

Ez valóságos rémálomidény mind Payetnek, mind a francia focinak. A Marseille csatárát ugyanis egyszer már fejbedobták a Nice szurkolói is egy bajnokin. Akkor állva maradt, sőt vissza is dobta a palackot a hazai huligánok közé, akik erre berohantak és percekre elfoglalták a pályát. És volt még egy pályainvázió bajnoki meccs közben, de az nem érintette Payetet.

A francia sajtó - teljes joggal - a francia foci legsötétebb mélypontjáról ír.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.