A köznevelési államtitkár szeretné az iskolások átoltottságát növelni, mégsem szerveznek újabb oltási akciót

járvány
2021 november 22., 19:18

„Jelenleg a mai napon az iskolai osztályok és az óvodai csoportok 3,7 százaléka az, ahol valamilyen tanügyi intézkedés van folyamatban” a koronavírus-járvány miatt, mondta a köznevelésért felelős államtitkár a HírTV hétfő esti műsorában. Maruzsa Zoltán azt, hogy ez mennyi osztályt és csoportot is érint számszerűen, nem árulta el.

link Forrás

Tájékoztatása szerint a 12-18 év közötti korosztály 51 százaléka van beoltva. Majd jött a logikai bukfenc.

„Ennél szeretném, hogy ha magasabb lenne. A kormány ezért is szervezett tanévkezdéskor egy oltási kampányt.”

- jelentette ki. Arról, hogy ha szerinte alacsony ez az arány, akkor miért nem szervezett azóta a kormány újabb oltási akciót, nem beszélt. Elmondta viszont, hogy ha engedélyezik az 5-12 év közötti korosztály számára is a vakcinálást, akkor lesz oltási kampány az iskolákban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.