Ausztriába hétfőtől csak az oltottak vagy a negatív PCR-teszttel rendelkezők léphetnek be

külföld
2021 november 22., 13:10
comments 1

Hétfőtől szigorította Ausztria a beutazási szabályait, figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság. Az új eljárási rend szerint

csak az oltottak, a koronavírus-betegségen fél éven belül átesettek vagy az érvényes negatív PCR-teszttel rendelkezők utazhatnak be az országba.

Ezzel egyidejűleg az antigén- és antitesttesztek "a beutazás tekintetében érvényüket vesztik", kivéve, ha a védettség igazolása egy oltás igazolásával és amellett az annak beadása előtt készült pozitív antitestteszt birtokában történik. Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, akikre a 3G-szabály vonatkozik: esetükben a PCR-tesztek érvényessége a jelenlegi 7 napról 72 órára csökken, az antigénteszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.