Egy gyerekekből álló tánccsapatot is elütött a wisconsini ámokfutó

külföld
2021 november 22., 17:32
comments 1

Kiderült, hogy egy 9-15 éves kislányokból álló tánccsapatot is elütött az az ámokfutó, aki egy személyautóval egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé hajtott vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában. Az ámokfutó áthajtott egy zenekaron és egy barikádon is. Több mint negyvenen megsérültek, és legalább öt ember meghalt, a gyanúsítottat elfogták - közölte a helyi polgármester és a rendőrség.

„Pompomok, cipők és kiömlött forró csoki volt mindenfelé” - mondta el Corey Montiho, akinek a lánya szintén a fellépők között volt. „Egyik összetört testtől mentem a másikig, hogy megtaláljam a lányomat.”

A sérültek között legalább tizenkét gyerek van, de azt még nem tudni, hogy a halálos áldozatok közt is van-e kiskorú. Ők mindannyian kórházba kerültek, tizenegy felnőttel együtt. További sérülteket a rendőrség és a családjuk vitt orvoshoz.

photo_camera Teljes gázzal hajtott a gyanúsított. Fotó: -/AFP

Az NBC Chicago rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a sofőr egy másik bűntény helyszínéről menekült, és többszörösen büntetett előéletű. A CNN pedig úgy tudja, hogy a hatóságok nem találtak terrorizmusra utaló nyomokat.

Jen Psaki kormányszóvivő azt közölte, hogy Biden elnököt tájékoztatták a tragikus ügyről, a szövetségi szervek pedig felajánlották a segítségüket. (Insider, Reuters)

Frissítés:

A Waukesha-i rendőrség közzétette a támadó nevét: a 39 éves Darrell Brooks egy késelés helyszínéről hajtott el, amikor megérkeztek oda a rendőrautók. A férfit korábban már többször letartóztatták más bűncselekmények miatt. Egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a menekülésen kívül más motivációja nem volt, amikor a tömegbe hajtott. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt