Itt a csodagyerek: csak a suliban focizott, majd leigazolta a Roma, egész élete harmadik meccsén két álomgólt lőtt az olasz bajnokságban

foci
2021 november 22., 06:57
comments 1
photo_camera Afena-Gyan nemrég a gimis csapatban.

Meseszerű focitörténet van kibontakozóban Rómában.

A bajnokságot jól kezdő, de utána megtorpanó AS Roma idegenben 0-0-ra állt a Genoa elleni vasárnapi bajnokin, amikor a korábban nem pont a fiatalok csapatba rakásáról híres José Mourinho nagy meglepetésre nem a sztár Nicolo Zaniolót, hanem a 2003-a születésű Felix Afena-Gyant küldte pályára.

Aki hét perccel később Mikhtarian passzát futtából madinerezte be a hosszú sarokba, majd újabb hét percre rá egészen bámulatos csodagólt lőtt a tizenhatoson kívülről.

link Forrás


Afena-Gyan sztorija egészen kivételes. A ghánai tinédzser ugyanis úgy lett a világ egyik topbajnokságának góllövője, hogy 17 éves koráig nem volt igazolt sportoló, és korábban egyetlen meccset sem játszott hazája bajnokságában. Felix tehetségére a gimiben figyeltek fel, de 2019-ig csak az iskolai focicsapatban játszott. Ekkor került az EurAfrica nevű ghánai tehetségkutató fociakadémiára, de még ezután sem játszott az ifibajnokságban sem.
Az EurAfrica csak 2018 óta létezik, de már több ígéretes fiatalt adott el európai bajnokságokba, például Portugáliába, Szerbiába és az olaszokhoz is. A Róma idén márciusban az ificsapatába vette meg tőlük Afena-Gyant. Ott 5 meccsen 6 gólt lőtt, Mourinho ezért felfigyelt rá.
Már az tündérmesének számított, hogy egyszer csak odakerült a nagyok kispadjára, az meg végképp, hogy három fordulóval ezelőtt, a Cagliari ellen csereként pályára léphetett élete első bajnokiján. Egyből az olasz első osztályban. A meccs után - amit a beállás után fordított meg a Roma - mindenkinek megköszönte, és azt üzente az anyukájának, hogy szereti. Aztán még egy meccsen állhatott be csereként, élete harmadikján pedig két ilyen pöpec gólt lőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.