Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

A német egészségügyi miniszter szerint a tél végére mindenki oltott, gyógyult vagy halott lesz

2021 november 22., hétfő 15:28
3

Jens Spahn, Németország egészségügyi minisztere felszólította a németeket, hogy sürgősen oltassák be magukat, vagy kérjenek emlékeztető oltást, mivel az országban az elmúlt 24 órában több mint 30 000 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Spahn azt mondta újságíróknak Berlinben, hogy a tél végére Németországban vagy mindenki „be lesz oltva, vagy felépül vagy meghal” az országban a covid miatt.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter Fotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance via AFP

A miniszter elismerte, hogy egyesek szerint cinikusnak tűnhet az előrejelzése, mégis azt mondta: „De ez igaz. A rendkívül fertőző delta variáns esetében ez nagyon-nagyon valószínű, ezért sürgetjük annyira a védőoltást.”

Spahn várakozásai szerint az EU a hét végére jóváhagyja az 5-11 éves gyermekeknek szánt vakcinákat. Az iskoláskorú gyermekek körében az egyik legmagasabb a fertőzési arány az országban.

A német kórházak arra figyelmeztettek, hogy az intenzív osztályok majdnem megteltek, és néhány beteget távolabbi klinikákra kell szállítani kezelésre – írja az Associated Press. (AP via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt