A német egészségügyi miniszter szerint a tél végére mindenki oltott, gyógyult vagy halott lesz

járvány
2021 november 22., 15:28
comments 1

Jens Spahn, Németország egészségügyi minisztere felszólította a németeket, hogy sürgősen oltassák be magukat, vagy kérjenek emlékeztető oltást, mivel az országban az elmúlt 24 órában több mint 30 000 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Spahn azt mondta újságíróknak Berlinben, hogy a tél végére Németországban vagy mindenki „be lesz oltva, vagy felépül vagy meghal” az országban a covid miatt.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter
photo_camera Jens Spahn német egészségügyi miniszter Fotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance via AFP

A miniszter elismerte, hogy egyesek szerint cinikusnak tűnhet az előrejelzése, mégis azt mondta: „De ez igaz. A rendkívül fertőző delta variáns esetében ez nagyon-nagyon valószínű, ezért sürgetjük annyira a védőoltást.”

Spahn várakozásai szerint az EU a hét végére jóváhagyja az 5-11 éves gyermekeknek szánt vakcinákat. Az iskoláskorú gyermekek körében az egyik legmagasabb a fertőzési arány az országban.

A német kórházak arra figyelmeztettek, hogy az intenzív osztályok majdnem megteltek, és néhány beteget távolabbi klinikákra kell szállítani kezelésre – írja az Associated Press. (AP via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.