Kásler: A magyar egészségügy "kis számú kivételtől" eltekintve a legmagasabb szinten helytáll

járvány
2021 november 22., 13:26
comments 8

„Hangsúlyozni kell, hogy a negyedik hullám ellen is a leghatékonyabb eszközünk az átoltottság. Természetesen a távolságtartás, tehát a vírus terjedési útjainak a lezárása is pozitív eredményeket hoznak. Ezért lépett a kormány ebbe az irányba is.” - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kásler Miklós szerint

ha sokan veszik fel az oltást, le lehet törni a járvány negyedik hullámát.

Hozzátette: minden tudományos eredmény arra mutat, hogy mindenkinek kérnie kell az oltást, illetve a már kétszer beoltottaknak kérniük kell a harmadik dózist is. Kásler szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy

a megfertőződés, a kórházba kerülés az oltatlanok esetében 4-6-szoros eséllyel következik be.

link Forrás

A magyar egészségügy heroikus küzdelmet vív. Rendkívül kis számú kivételtől eltekintve a legmagasabb szinten helytáll

- mondta Kásler. Hozzátette: az egészségügyben dolgozók fáradtak, a lelki teher nagy rajtuk, de reményét fejezte ki, hogy az emberek növekvő átoltottságával, kevesebb kórházi esettel az ágazat terhei csökkennek.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.