Bődületes csúsztatással védi az „állandó támadás alatt álló” rezsicsökkentést a Fidesz

POLITIKA
2021 november 23., 13:41
comments 12
Már a 2014-es választások tétje is az volt, hogy a kormány meg tudja védeni a rezsicsökkentést Brüsszeltől
photo_camera Már a 2014-es választások tétje is az volt, hogy a kormány meg tudja védeni a rezsicsökkentést Brüsszeltől

Egyetlen nap sem telik el úgy, hogy a baloldal ne támadná a rezsicsökkentést - állítja a Fidesz kedd délután kiadott közleménye, ami Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjének nyilatkozatára adott reakcióként közölt az MTI.

Dobrev kedd délben egy online sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy önrész nélküli panel- és társasház-felújítási programok indítását tervezi választási győzelme esetén a DK, és ezt a projekteket európai uniós forrásból finanszíroznák.

A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy az uniónak benyújtott magyar helyreállítási terv nem tartalmaz külön energiahatékonysági vagy épület-felújítási fejezetet; a források kevesebb mint 10 százalékát fordítanák csak ilyen célra, és azt sem panelekre vagy társasházakra.

Az MTI tudósítása szerint egyetlen szóval sem támadta a Fidesz rezsicsökkentő-programját. Annyit mondott csak, hogy „ha a kormány számára az energiatakarékosság nem csak üres politikai szlogen lenne, akkor a kabinet az épületfelújításokkal közel 16 százalékkal tudná csökkenteni az összes energiafogyasztást Magyarországon.”

Erre válaszul a Fidesz határozottan kijelentette: Gyurcsány. A kormánypárt úgy értelmezte a fentieket, hogy „nem telik el nap, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal ne támadná a rezsicsökkentést és ne tenné nyilvánvalóvá, hogy ők eltörölnék azt.”

Dobrevet ezúttal is elegánsan Gyurcsánynéként tüntették fel, és azt állították, hogy ő pártjával egyetemben az emberek helyett továbbra is a multik érdekeit képviseli, és szerintük korlát nélkül rá kellene ereszteni a világpiaci árakat a lakosságra.

Nem felejtették el megemlíteni a baloldalnál is baloldalibb Márki-Zay Pétert, aki „ellenzi a rezsicsökkentést, ostobaságnak nevezi, és cinikusan azt üzeni az embereknek, hogy inkább fűtsenek, fürödjenek és főzzenek kevesebbet.”

A Fidesz szerint a baloldal idején a magyar családok fizették a legtöbbet a gázért és az áramért az unióban, a jobboldali kormánynak hála viszont ma Magyarországon a legolcsóbb a gáz és a második legolcsóbb áram.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.