Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Önkéntes magán-egészségügyi dolgozókat keres a II. kerület az ingyenes tesztprogram folytatásához

2021 november 23., kedd 20:34
Sorban állnak a tesztelésre várók a Mechwart ligetben Fotó: Őrsi Gergely Facebook

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a Facebook-oldalán keres önkéntes magán-egészségügyi dolgozókat, akik segíthetnek folytatni a kerület tesztprogramját.

Az önkormányzat az I. kerületi önkormányzattal összefogva, a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal együttműködésben szervezett ingyenes koronavírus-szűrést több helyszínen. Az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, és bárki által igénybe vehető volt.

A budapesti II. kerületben november 10-től végeztek ingyenes koronavírus-teszteket a lakosságnak tíz napon keresztül. 4351-en éltek a lehetőséggel, és 327 esetben lett pozitív a teszt.

Őrsi azt írja, mindenképp szeretnék folytatni a programot, és ehhez keresünk önkénteseket a magán-egészségügyi szektorból.

Jelentkezni a kozosseg@masodikkerulet.hu címen lehet.

A felhívást elküldték a kerületi magán-egészségügyi intézményeknek, és arra kérek mindenkit, hogy osszák meg a bejegyzést. A polgármester megköszönte az önkéntesek és egészségügyisek eddigi munkáját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt