A DK leselejtezés helyett inkább ingyen a népnek adná a kifutó PCR-teszteket

politka
2021 november 24., 13:25
comments 8

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé az emberek számára. Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, kiderült, hogy a kormány mintegy ötmilliárd forint értékben semmisít meg PCR-teszteket, mert lejárt a szavatossági idejük. Hozzátette, magára a megsemmisítésre újabb kétszáz millió forintot költenek el.

Kálmán Olga úgy fogalmazott: míg a nyugat-európai országokban egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, addig Magyarországon az emberek háromszor is fizetnek a tesztekért: fizetnek a kormány által beszerzett tesztekért, azok megsemmisítéséért és "fizetnek azokért a tesztekért is, amikre nekik van szükségük, és ki kell fizetniük a magánegészségügyben".

Magyarország a járvány kezdete óta az egyik legkevesebbet tesztelő ország - jelentette ki a DK-s politikus, hozzátéve: nem véletlen, hogy arányaiban itt az egyik legmagasabb a pozitív tesztek száma.

A Jelen írta meg, hogy csaknem 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben, idén tavasszal lejárt PCR-tesztet selejtez le az állam, a lejárt készlet megsemmisítése ráadásul mintegy 200 millió forint pluszköltséget jelent. (MTI/444.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt