Egy nyolcéves kisfiú a wisconsini ámokfutó hatodik áldozata

bűnügy
2021 november 24., 6:57

Egy nyolcéves kisfiú is belehalt a sérüléseibe, így már hat ember megölésével vádolják a férfit, aki vasárnap autójával nagy sebességgel belehajtott egy ünnepi felvonulásba a Wisconsin állambeli Waukesha városában. Jackson Sparks a baseballcsapatával vonult fel a városban, amikor Darell Brooks a tömegbe hajtott. Jackson 12 éves bátyja, Tucker is megsérült.

A súlyos incidens helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt történt a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában. A támadás 62 sérültje között 18 gyerek van. Több sérültnek még kritikus az állapota.

photo_camera Darrel Brooks a bíróság előtt. Fotó: POOL/Getty Images via AFP

A 39 éves Brooks a rendőrség beszámolója szerint nemcsak nagy sebességgel hajtott a felvonulók közé, de cikk-cakkban hajtott, hogy minél több embert elüssön. Nem ez az első eset, hogy a férfi szándékosan elütött valakit: két nappal az eset előtt azzal vádolták meg, hogy egy családi vita után elütötte a gyermeke anyját. Miután kifizette az óvadékot, szabadlábra került. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt