Űrmérnök mesterképzés indul szeptembertől a Műegyetemen

űr
2021 november 24., 11:10
comments 4

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közleménye szerint a jövőre induló űrmérnök mesterképzés hallgatói űripari projektekbe kapcsolódhatnak be akár az egyetemen, akár ipari partnereknél, a megszerzett tudást pedig mind a magyar, mind a nemzetközi űrszektorban kamatoztathatják, a kutatási területen kiemelkedők pedig akár doktori képzésen is folytathatják tanulmányaikat.

Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese szerint arra számítanak, hogy 2022-ben a gazdasági mellett a műszaki, az informatikai és a természettudományi képzési területet választó jelentkezők száma is növekedik majd, mert az intézményben minden karon olyan szakembereket képeznek, akik tíz-húsz év múlva is alkalmasak lesznek a kor problémáinak megoldására.

A felvi.hu adatai alapján 2021-ben a nappali felsőfokú alap-, mester- és osztatlan képzésekre 102 ezren jelentkeztek Magyarországon. A leggyakrabban a gazdasági képzési területeket választják, de az előző évhez képest nőtt a műszaki és az informatikai képzési területet választók száma is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt