Egy katonatiszt két beosztottját is szexre akarta kényszeríteni

bűnügy
2021 november 25., 12:42
comments 10

Szexre akarta kényszeríteni két női beosztottját egy katonatiszt - írja a 24.hu. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kétrendbeli, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit. A lap kérdésére Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a férfi nem tett vallomást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Az ügyészség szerint a férfi 2019 januárjától többször is arra próbálta rávenni a beosztottját, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele, amit a nő minden alkalommal elutasított. Emiatt a gyanúsított kritizálni kezdte a nő munkáját, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg nem enged neki. Miután a nő ennek ellenére sem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni vele, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A volt katona egy idén májusi gyakorlat során egy másik alárendeltjével is közölte, hogy szexuális cselekményt akar vele végezni. Miután a nő ezt visszautasította, a gyanúsított – a szexuális kapcsolat létesítése érdekében – kritikával illette a munkáját, és azzal fenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől.

A nyomozó ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, amit a bíróság el is rendelt. A katona szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.