Másodfokon is kimondta a bíróság, hogy az MSZP-s Czeglédy Gergő cége érintett volt abban a projektben, aminél az OLAF szabálytalanságokat tárt fel

Média
2021 november 25., 14:54

Sajtópert nyert a TASZ az MSZP-s Czeglédy Gergő ellen, aki beperelte a Direkt36-ot, mert megírták, hogy az Európai Unió szerint szabálytalanul jutott pénz olyan projektekre, amikben egy MSZP-s politikus kormányközeli figurákkal együtt vett részt.

„Másodfokon, az Ítélőtábla előtt is megnyertük a sajtópert, amelyet egy MSZP-s politikus, Czeglédy Gergő indított a Direkt36 ellen. A pert azért indította a politikus, mert a Direkt36 megírta, hogy a cége érintett volt egy olyan uniós forrásból megvalósuló programban, ahol az OLAF szabálytalanságokat talált. Hiába vitatta a cikk állításait Czeglédy, az első fokon elért győzelmet megerősítve most a másodfokú bíróság is a Direkt36-nak adott igazat” - olvasható a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Facebook-oldalán.

Illusztráció: Direkt36

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.