Többen vannak lélegeztetőgépen, mint a második hullám csúcsán

járvány
2021 november 25., 08:23
comments 4

Április vége óta a legmagasabb halálozási adatot közölték csütörtök reggel, 185-en vesztették életüket a járványban. Az elmúlt héten naponta 151-en haltak meg, összesen 33 704 áldozatról tudunk már.

link Forrás

6858 covidos beteg van most kórházban, az elmúlt napokban lassult a növekedés, ami részben sajnos biztosan a halálozás növekedésével függ össze. (Azt sajnos nem tudjuk, mennyien kerülnek kórházba, és mennyien gyógyulnak meg vagy halnak meg a kórházi betegek közül. Ezt központilag nem is gyűjtik.)

A kórházi betegek közül 680-an szorulnak lélegeztetőgépre, ami meghaladja a második hullám legmagasabb értékét. Ez azt is jelenti, hogy már több covidos van lélegeztetőgépen, mint ahány intenzív osztályos ágyra ilyenkor általában szükség van járványmentes időszakban. Ráadásul az intenzív osztályon olyan covidosok is fekszenek, akik nincsenek lélegeztetőgépen. Rajtuk kívül pedig nem covidos betegeket is ápolnak az intenzív osztályon.

link Forrás
link Forrás

Továbbra is erősen terjed a járvány, minden negyedik teszt pozitív. Egy nap alatt 12 165 új fertőzöttet regisztráltak.

link Forrás

Jó hír, hogy sokakat vonz a regisztráció nélküli oltási hét. Szerdán majdnem 15 ezren oltattak olyanok, akik még egy adagot sem vettek fel. Korábban ez 2-4 ezer volt naponta. Ennél is többen, 110 ezren mentek harmadik oltásért, másodikért pedig 7500-an.

link Forrás

További számok, adatok, trendek a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.