Koronavírus-számok Magyarországon 11.25.
Elhunytak + 106 Σ 4 114
Kórházban + 120 Σ 7 718
Fertőzöttek + 3 806 Σ 185 687
Tesztek + 20 016 Σ 1 548 318

Magyarországi trendek

A magyar kormányzati járványügyi adatszolgáltatás az egész EU-ban a legszegényesebb. A központi honlapon a kevés adatot is úgy közlik, hogy az ne legyen áttekinthető, semmiféle átfogó képet nem adnak a helyzetről.

Mi is arra kényszerülünk, hogy külön táblázatokon vezessük a naponta felvillantott, majd eltüntetett számokat. Ezekből ugyanakkor - ha már a kormányzat nem hajlandó erre - igyekszünk a folyamatokat és az aktuális helyzetet bemutató grafikonokat készíteni magunknak és az olvasóinknak is.

Amennyiben adatra van szükséged a táblázatokból, vagy ötleted arra, hogy lehetne jobban megmutatni azokat, írj nekünk!

A járvány kezdete óta

A járvány első, márciustól július közepéig tartó hullámában 595 áldozatot regisztráltak. A legtöbbet, 17-et április 19-én. A halálozás szeptember után, a második hullámban kezdett meredeken emelkedni.

Európai trendek

Táblázatainkban a regisztrált fertőzésszám és a koronavírussal kapcsolatba hozható halálozások trendjeit mutatjuk országokonkénti bontásban az elmúlt 35 nap (5 hét) és az elmúlt 14 nap (2 hét) alapján.

A közelmúlt adatai kirajzolják, miként birkóznak az egyes országok a járvánnyal. A táblák minden délután frissülnek a napi adatokkal.

Források: A magyar kormány napi adatai (koronavirus.gov.hu); Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC); Központi Statisztikai Hivatal (KSH); Külső munkatárs: Hideg Gergely