A mentősnek állt jobbikos képviselő szerint nagyon sok a covidos, leterheltek a kórházak

POLITIKA
2021 november 26., 16:23
comments 5

Nagyon sok a covidos beteg, oltott és oltatlan egyaránt, számolt be Facebook-oldalán a jobbikos Rig Lajos. A korábban egészségügyi dolgozó országgyűlési képviselő pénteken állt be ismét a tapolcai mentőkhöz szolgálatra. Beszámolója szerint az esetek felében találkozott oltott beteggel, ami nem a vakcinák hatástalanságát bizonyítja szerinte, hanem, hogy

"a most terjedő delta variáns rendkívül fertőző, így nem kizárt, hogy olyan erősek a tünetek, hogy kórházi ellátásra szorul a beteg."

Rig szerint mentőt tartósan magas láz, kiszáradásgyanú és fulladás esetén kell hívni. Arra a kérdésre, hogy valóban leterheltek a mentők, úgy válaszolt posztjában, hogy

"Igen. Nem csak a mentők, hanem a kórházi dolgozók is, mivel a COVID mellett nem tűnt el a többi betegség sem. A stroke, agyérgörcs, infarktus, különböző balesetek miatt is magas a napi esetszám."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.