Előkerült Müller Cecília: Moszkvában tüntette ki az orosz egészségügyi minisztert

járvány
2021 november 26., 13:14
comments 6

Szijjártó Péter oldalán bukkant fel Müller Cecília, a tisztifőorvos az oroszországi Obnyinszkba kísérte el a külügyminisztert. Az MTI beszámolója szerint

Szijjártó és Müller a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.

Miután a magyar külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy "olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt," arról beszélt, hogy "visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából." Szijjártó szerint

a magyar oltási kampány sikere azon múlt, "hogy az elején tudtunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak".

photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS/foto: Borsos Matyas

Szijjártó emellett bejelentette, hogy folytatódik a magyar-orosz vakcina-együttműködés. Elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy jövő év végétől a Nemzeti Oltóanyaggyárban licenc alapján gyárthassák a Szputyik V-t. Illetve, hogy jövő héten megkezdődik a gyerekek számára készített Szputynik Light magyarországi engedélyezési eljárása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.