Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Előkerült Müller Cecília: Moszkvában tüntette ki az orosz egészségügyi minisztert

2021 november 26., péntek 13:14
6

Szijjártó Péter oldalán bukkant fel Müller Cecília, a tisztifőorvos az oroszországi Obnyinszkba kísérte el a külügyminisztert. Az MTI beszámolója szerint

Szijjártó és Müller a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.

Miután a magyar külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy "olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt," arról beszélt, hogy "visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából." Szijjártó szerint

a magyar oltási kampány sikere azon múlt, "hogy az elején tudtunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak".

Fotó: BORSOS MATYAS/foto: Borsos Matyas

Szijjártó emellett bejelentette, hogy folytatódik a magyar-orosz vakcina-együttműködés. Elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy jövő év végétől a Nemzeti Oltóanyaggyárban licenc alapján gyárthassák a Szputyik V-t. Illetve, hogy jövő héten megkezdődik a gyerekek számára készített Szputynik Light magyarországi engedélyezési eljárása.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt