Hétfőn megkezdik a Szputnyik Light engedélyezését

járvány
2021 november 26., 12:52
comments 5

Szijjártó Péter pénteken Obnyinszkban, Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán jelentette be, hogy hétfőn megkezdődik az egyeztetés az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) és az orosz partnerek között a Szputnyik Light magyarországi engedélyezéséről. A külügyminiszter szerint „ennek az oltóanyagnak harmadik oltásként kiváló eredményei vannak eddig”.

Azzal számol, hogy 2022 végétől Magyarországon is gyártják már licenc alapján a Szputnyik vakcinát. Elmondta azt is, hogy 2022 első felében létesítési fázisba tud lépni a paksi atomerőmű építése. „Az ehhez szükséges nyolc engedélykérelemből az elsőt a cég benyújtotta, hét engedélykérelem pedig készítés alatt van. A helyszínen zajlanak a résfaltesztek, és tizennyolc épület építése megkezdődött”- mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.