Merkely Béla szerint a közép-magyarországi régióban a járvány elérte a platót

járvány
2021 november 26., 15:27

„A lakosság koronavírus elleni átoltottságának emelkedésével párhuzamosan csökken a mostani járványhullámban a Covid okozta halálesetek száma. Minden százalék sokat számít, úgy néz ki, hogy a delta-variánsnál a 75-80 százalékos átoltottságnál lehet megfogni a vírust.” - mondta a Semmelweis Egyetem rektora Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének konferenciáján pénteken. A növekedés.hu beszámolója szerint Merkely Béla kijelentette:

miután hetek óta stagnál náluk a kórházba kerülő betegek száma, azt meri mondani, hogy a közép-magyarországi régióban a járvány elérte a platót, ezzel szemben a déli területeken továbbra is növekedő a tendencia.

Szerinte Izraelt kell most figyelni, arra vagyunk kíváncsiak, hogy lesz-e 5. hullám. Ha ott emelkednek a számok, lehet készülni a negyedik oltásra is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.