Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Meg kellett semmisíteni az Ausztriától kapott oltóanyagokat Bosznia-Hercegovinában, mert lejárt a szavatosságuk

járvány
2021 november 27., 17:16

Bosznia-Hercegovinában meg kellett semmisíteni az Ausztriától kapott oltóanyagok egy részét, mivel azoknak októberben és novemberben lejárt a szavatosságuk. Az osztrák kormány még augusztusban adományozott félmillió dózisnyi AstraZenecát a balkáni országnak, ott azonban nem tudtak mindent felhasználni. A boszniai hatóságoknak csak néhány hetük lett volna, hogy az oltóanyagokat eljuttassák a háziorvosokhoz és a kórházakba, ez azonban nem jött össze, ezért most megsemmisítik.

Az osztrák külügyminisztérium az APA hírügynökség kérésére annyit mondott, hogy Boszniában előre tudtak a lejárati dátumról, ennek tudatában döntöttek úgy, hogy kérik az oltóanyagot. Hogy az osztrák kormány milyen oltóanyagból mennyit adományoz el, az egészségügyi minisztérium dönti el. (ORF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt