Koronavírus-számok Magyarországon 1/20/2022
Elhunytak + 71 Σ 40 757
Kórházban + 28 Σ 2 673
Fertőzöttek + 15 526 Σ 1 385 500
Tesztek + 40 505 Σ 9 612 654
Oltottak + 2 238 Σ 6 325 143
A legújabb trendek

Újra csak PCR-teszttel engedik be az Angliába utazókat

2021 november 27., szombat 19:24

Megint PCR-tesztnek kell alávetniük magukat érkezésük után azoknak, akik külföldről Angliába utaznak. A negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk - jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök. A PCR-tesztet az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak.

Boris Johnson Fotó: HOLLIE ADAMS/AFP

A brit kormány a koronavírus újonnan azonosított, egyelőre vizsgálat alatt álló omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést, amelyet három hét múlva felülvizsgálnak. Épp a hétvégén jelentették be, hogy az omikron Nagy-Britanniában is megjelent. Ennél a változatnál az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn a többi variánshoz képest, és a korábbi vírusváltozatokhoz képest veszélyesebbek, fertőzőbbek, halálosabbak vagy kevésbé lehet hatásos ellenük a védőoltás.

Johnson elmondta, hogy a kormány nem fogja ismét leállítani a külföldi utazásokat, az intézkedés csak a külföldről érkezők tesztelési kötelezettségeit érinti. A kormány kéri, hogy azok is vonuljanak elkülönítésbe, akiknek közvetlen környezetében valakinél az omikron vírusváltozat jelenlétét mutatják ki.

Emellett kötelező lesz a maszkviselés a boltokban és a tömegközlekedésen. A brit miniszterelnök szerint ez a karácsony már jobb lehet, mint a tavalyi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt