Farkast láttak Párizs közelében

ÁLLAT
2021 november 28., 13:25

Párizs közelében azóta nem láttak farkast, hogy a fajt harminc évvel ezelőtt újrahonosították Franciaországban. Az állatot egy vadász fotózta le a francia fővárostól 50 kilométerre fekvő Blaruban.

Franciaországban a becslések szerint körülbelül 600 egyed él jelenleg vadon, de Párizst, pontosabban az Ile-de-France régiót eddig elkerülték az állatok.

A hatóságok azzal nyugtatták a lakosságot, hogy a természetben sétálva nem kell félni tőle, de a kutyatulajdonosok figyelmét azért felhívták arra, hogy bár a szabadon szaladgáló kutyákat a farkas nem tekinti ellenfélnek, inkább játszótársnak de a két állat között „kialakulhat konfliktus”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.