Meghalt Virgil Abloh, a Louis Vuitton tervezője és az Off White alapítója

GYÁSZ
2021 november 28., 19:16

Virgil Abloh, a Louis Vuitton tervezője és az Off White márka alapítója 41 évesen halt meg a rák egy agresszív formája, a szívében kialakult angioszarkóma miatt.

photo_camera Fotó: PHILIPPE LOPEZ/AFP

Az Instagramon közzétett közlemény szerint 2019-ben diagnosztizálták betegségét, ami miatt „számos, kihívást jelentő kezelése” volt. A hírt a Louis Vuittont és az Off-White-ot is tulajdonoló LVMH cégcsoport jelentette be.

Virgil Abloh 1980-ban született Illinois-ban, szülei első generációs ghánai bevándorlók. Anyja varrónőként dolgozott, Apja pedig vezető beosztásban egy festékcégnél. 2009-ben Kanye Westtel együtt gyakornokoskodtak a Fendinél, 2018-ban már a Louis Vuitton férfi részlegének művészeti vezetője volt. Emellett az általa alapított milánói székhelyű Off-White divatház vezérigazgatója is volt.

Abloh volt az első afroamerikai, aki művészeti igazgató lett egy francia luxusdivatháznál. A Time magazin 2018-ban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.