Vádat emeltek egy ausztrál nő ellen, aki felgyújtotta az ágyát egy karanténhotelben

2021 november 28., vasárnap 13:42

Egy 31 éves ausztrál nőt gyújtogatással vádoltak meg, miután felgyújtotta az ágyát egy karanténhotelben a Queensland állambeli Cairnsben. Emiatt 160 embert kellett evakuálni, a 11 emeletes Pacific Hotel egy része pedig leégett, de senki sem sérült meg.

Úgy tudni, hogy a nő vasárnap reggel gyújtott tüzet az ágya alatt abban a szobában, ahol két gyerekével lakott.

Az eset azután történt, hogy Ausztráliában két olyan embert is találtak, akik a koronavírus új variánsával fertőződtek meg. Az omikron variánst az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az „aggodalomra okot adó” kategóriába sorolta, mert egyelőre úgy tűnik, nagyobb az újrafertőződés kockázata.

A canberrai kormány bejelentette hogy felfüggesztik a Dél-Afrikából, Namíbiából, Zimbabwéból, Botswanából, Lesothóból, Eswatiniból, a Seychelle-szigetekről, Malawiból és Mozambikból érkező járatokat, és azok a nem ausztrál állampolgárok, akik az elmúlt két hétben ezekben az országokban jártak, mostantól nem léphetnek be Ausztráliába.

Ausztráliában most novemberben kezdtek enyhíteni húsz hónapnyi szigorú korlátozás és lezárás után, az egyelőre nem derült ki, hogy az új vírusvariáns megjelenése miatt újra szigorúbb korlátozásokat vezetnek-e be. Az biztos, hogy az omikronnal fertőzött dél-afrikaiaknál „szokatlan, de enyhe tüneteket tapasztaltak”.

(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt