Csehországban is megjelent az omikron

külföld
2021 november 29., 17:25

Megerősítették a laboratóriumi vizsgálatok, Csehországban is megtalálták az első omikron-variánssal fertőzöttet. A prágai egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a mutációt egy libereci nőnél találták, aki korábban egy csoporttal Namíbiában járt és Dél-Afrikán, illetve Dubajon keresztül szombaton utazott haza. Jelenleg az utastársai szűrése zajlik.

Összeült az ügyvezető cseh kormány és az országos válságstáb, hogy a koronavírus-elleni oltás kötelezővé tételéről egyeztessen.

"Egyetértettünk abban, hogy az oltást az egészségügyben, a szociális szférában, a mentőknél, a büntetésvégrehajtásnál, a hadseregben és a 60 éven felülieknél kötelezővé kellene tenni"

- jelentette ki Jan Hamácek ügyvezető belügyminiszter, a válságstáb elnöke. Tájékoztatása szerint az egészségügyi tárca a következő napokban kidolgozza a szükséges törvényes intézkedések javaslatait, amelyeket azután az egyes minisztériumok és a kormány is napirendre tűznek. A tízmilliós országban jelenleg 5800 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 950 állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.