Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Egészen biztos, hogy megjelenik az omikron-variáns Magyarországon Jakab Ferenc szerint

járvány
2021 november 29., 6:45
comments 3

Jakab Ferenc szerint 100 százalék, hogy megjelenik az omikron variáns Magyarországon, kis esélyt lát arra, hogy a mutáció ne jelenjen meg itthon, írja az atv.hu a Heti Napló című műsoruk alapján.

„Ez nem azt jelenti, hogy tömeges fertőzést is fog okozni, ha idejében lépünk és vizsgáljuk a hazai vírusok genetikai szerkezetét, ez talán még extrémebben fontos, mint bármikor” - mondta a virológus.

A pécsi tudós szerint az oltásokkal párhuzamosan gyógyszereket is fejleszteni kell. Olyanokat, amelyek a vírus replikációs ciklusának ütemét szakítják meg és ezzel állítják meg a vírusfertőzést. Azt is elmondta, hogy előre látták, hogy a világ alacsony mértékben átoltott, szegényebb területeiről lehet számítani újabb vírusváltozatokra.

„Előre meg lehetett jósolni, hogy azokon a területeken fog kialakulni egy ilyen súlyos és több régiót érintő mutáció, ahol alacsony az átoltottság, tehát a vírus tulajdonképpen korlátlanul tud replikálódni. Ez így is történt” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt