Háromezer tanár nem akarja felvenni a vakcinát

járvány
2021 november 29., 14:52
comments 8

Pánikhelyzet lehet a magyar közoktatásban a téli szünet után, annyi tanár nem akarja felvenni az oltást, derül ki a Nemzeti Pedagógus Kar legújabb felméréséből. A kutatásra az intézmények negyede, 1522 válaszolt. A válaszadó óvodákban, iskolákban, középiskolákban,

  • összesen 5270 beoltatlan pedagógus van, aki nincs beoltva,
  • közülük 3338-an nem is tervezik felvenni a vakcinát.

A több mint 1500 intézményben van 3289 további munkavállaló, például takarítók, konyhások, akik közül 2081 nem tervezi beoltatni magát.

„Míg egyes intézményekben 100 százalékos az átoltottság, máshol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette fel az oltást. Ha az oltatlanok 60 százaléka esetleg meg is gondolja magát, januártól összességében a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet, ami egyértelműen veszélyezteti a feladatellátást. Emiatt a téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki, erre kellene valamiképp megoldást találni”

- kommentálta a számokat a Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A tanárok számára kötelező oltatást rendelt a kormányzat. Azokat a pedagógusokat, akik nem veszik fel a vakcinát, előbb fizetés nélküli szabadságra küldik, majd megszüntetik a munkaviszonyukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.