Januártól már nem bűn a házasság előtti szex és az alkoholfogyasztás az Egyesült Arab Emírségekben

külföld
2021 november 29., 06:04
comments 10

Az Egyesült Arab Emírségek szombaton bejelentette, hogy januártól új büntető törvénykönyv lép életbe, mivel számos ponton megreformálták az előző változatot. Dekriminalizálják többek közt a házasság előtti szexuális kapcsolatokat és az alkoholfogyasztást.

Házasulandó fiatalok Erbilben, egy részben az Emírségek által támogatott tömeges esküvőn.
photo_camera Házasulandó fiatalok Erbilben, egy részben az Emírségek által támogatott tömeges esküvőn. Fotó: YUNUS KELES/Anadolu Agency via AFP

A házasságon kívül született gyermekek szüleinek sem lesz már kötelező összeházasodniuk, ezt az állampolgárságuknak megfelelő törvényekkel összhangban kezelik majd. Elég lesz, ha a szülők elismerik a gyermeket, és bemutatják a személyazonosító okmányaikat és úti okmányaikat. Ugyanakkor két év börtön vár azokra a szülőkre, akik nem ismerik el a gyermeküket és nem gondoskodnak róla.

Emellett szigorítások is lesznek, megszüntetik például az engedékenységre vonatkozó rendelkezéseket az ún. „becsületgyilkosságok” esetén. Egy olyan törvényt is ratifikálnak, mely a nők és a háztartási alkalmazottak védelmét szolgálja.

A kormány 40 törvényt változtat meg, de egyelőre nem sorolták fel tételesen az összeset. Azt remélik, hogy ezzel előnyt szereznek a külföldi befektetőknél a konzervatívabb szomszédjukkal, Szaúd-Arábiával szemben. (Dawn)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.