Pintér Sándor szerint a Pegasust a magyar törvényeket betartva használták

POLITIKA
2021 november 29., 19:40

Pintér Sándor az Európai Parlament tényfeltáró delegációjának elismerte, hogy használták a Pegasus-kémszoftvert, szerinte a törvényi kereteket betartva, derült ki az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén, írja a Telex. A belügyminiszter szerint bár más tagállamok is használtak hasonló szoftvert, csak Magyarországot kritizálják miatta. Kijelentette:

országgyűlési képviselőt nem hallgattak le.

A delegáció még az ősszel járt Budapesten a magyar kormány ellen indított hetes cikkelyes eljárás részeként. Az elkészült jelentést most mutatták be, ebben megállapították, hogy

aggasztó a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok helyzete Magyarországon.

Kiemelték, hogy a "széles körben elterjedt korrupció párhuzamos állam kialakulásához vezetett." A delegációnak civilek arról számoltak be, hogy

Magyarországon extrém módon központosított a korrupció, ami ellen nem lép fel az ügyészség, mert teljesen foglyul ejtette a kormány. A korrupció döntő része egyébként legalizált lopás Magyarországon, különösen a közbeszerzési korrupció esetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.