Távozik posztjáról a Twitter vezérigazgatója

gazdaság
2021 november 29., 15:32
comments 3

Távozik posztjáról a Twitter vezérigazgatója, jelentette az amerikai üzleti hírtelevízió, a CNBC saját forrásaira hivatkozva. Jack Dorsey távozását ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de a Twitter tőzsdei kereskedését időközben már felfüggesztették a várható bejelentés miatt, írja hírportáljuk.

UPDATE 17:15: Nem sokkal a CNBC eredeti jelentése után a Twitter hivatalosan is megerősítette Jack Dorsey távozását. Az alapítót az eddigi CTO, Parag Agrawal váltja a posztján.

photo_camera Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója 2021. június 4-én a miami Bitcoin-konferencián. Fotó: MARCO BELLO/AFP

Amikor a CNBC elsőként beszámolt Dorsey lehetséges távozásáról, még nem volt világos, ki válthatná a cég élén. A CNBC mindenesetre már akkor megjegyezte, hogy Dorsey utódjának nehéz dolga lesz, tekintettel a cég ambiciózus terveire. A Twitter úgy számol, hogy 2023 végére 315 millió "monetizálható" napi aktív felhasználója lesz, és 2023 végéig megduplázza éves árbevételét.

Dorsey-t tavaly már megkísérelte leváltani a Twitter egyik nagybefektetője, az Elliott Management, aminek a milliárdos alapítója, Paul Singer megkérdőjelezte, hogy valóban Dorsey-nak kéne-e vezetni a Twitter mindkét cégét, magát a közösségimédia-platformot, illetve a digitális fizetési vállalkozását, a Square-t.

Dorsey a Twitter alapítójaként első körben 2008-ig volt a cég vezérigazgatója, amikor is kiszorították a posztjáról, amit aztán 2015-ben vett vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.