Távozik posztjáról a Twitter vezérigazgatója

2021 november 29., hétfő 15:32
3

Távozik posztjáról a Twitter vezérigazgatója, jelentette az amerikai üzleti hírtelevízió, a CNBC saját forrásaira hivatkozva. Jack Dorsey távozását ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de a Twitter tőzsdei kereskedését időközben már felfüggesztették a várható bejelentés miatt, írja hírportáljuk.

UPDATE 17:15: Nem sokkal a CNBC eredeti jelentése után a Twitter hivatalosan is megerősítette Jack Dorsey távozását. Az alapítót az eddigi CTO, Parag Agrawal váltja a posztján.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója 2021. június 4-én a miami Bitcoin-konferencián. Fotó: MARCO BELLO/AFP

Amikor a CNBC elsőként beszámolt Dorsey lehetséges távozásáról, még nem volt világos, ki válthatná a cég élén. A CNBC mindenesetre már akkor megjegyezte, hogy Dorsey utódjának nehéz dolga lesz, tekintettel a cég ambiciózus terveire. A Twitter úgy számol, hogy 2023 végére 315 millió "monetizálható" napi aktív felhasználója lesz, és 2023 végéig megduplázza éves árbevételét.

Dorsey-t tavaly már megkísérelte leváltani a Twitter egyik nagybefektetője, az Elliott Management, aminek a milliárdos alapítója, Paul Singer megkérdőjelezte, hogy valóban Dorsey-nak kéne-e vezetni a Twitter mindkét cégét, magát a közösségimédia-platformot, illetve a digitális fizetési vállalkozását, a Square-t.

Dorsey a Twitter alapítójaként első körben 2008-ig volt a cég vezérigazgatója, amikor is kiszorították a posztjáról, amit aztán 2015-ben vett vissza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt