A szélsőjobbos Eric Zemmour indul a francia elnökválasztáson

külföld
2021 november 30., 12:36
comments 4

Eric Zemmour kedden jelentette be, hogy indul a francia elnökválasztáson. A Politico szerint a szélsőjobboldali publicista azt mondta, reméli, hogy új lendületet adhat a „dadogós” kampányának. Nemrég saját támogatói is azt mondták, Zemmour sem látja magát komoly elnökjelöltként.

photo_camera Fotó: NICOLAS TUCAT/AFP

A Politico felmérése szerint Zemmour a szavazatok 14 százalékát szerezné meg egy elnökválasztáson, míg Macron 24 százalékot, Marine Le Pen pedig 18 százalékot. Vagyis a második fordulóba utóbbi kettő jutna be.

Zemmour vasárnap tartja első nagygyűlését Párizsban, csapata azt reméli, a gyűlés „erődemonstráció” lesz. Kampánya a hétvégén jutott mélypontra, amikor lefotózták, ahogy Marseille-ben, ahol épp tüntetések voltak, autójában ülve, az ablakot lehúzva bemutatott valakinek a tömegben.

Többször is hangoztatta már, hogy Franciaországot „elárasztja” a bevándorlás, és hogy szerinte fennáll a veszélye annak, hogy az ország „elveszíti identitását” az iszlám befolyása alatt, amely szerinte „összeegyeztethetetlen” a nyugati értékekkel. Zemmourt már kétszer is elítéltek gyűlöletkeltésért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.