Jeffrey Epstein pilótája mindenkire emlékszik, de semmi különöset nem látott

bűnügy
2021 december 01., 05:58
comments 1

András herceget, Bill Clintont, Donald Trumpot és Kevin Spacey-t is megnevezte Jeffrey Epstein pilótája mint olyan VIP-vendégeket, akiket luxus helyszínekre szállított - hangzott el Ghislaine Maxwell perének második napján. A most 59 éves Ghislaine Maxwell a szeretője és üzlettársa volt Epsteinnek, akit 2019-ben tartóztattak le szexkereskedelem vádjával.

Larry Visoski volt az első tanú, aki 25 évig dolgozott Epsteinnek, az ügyész kérdésére pedig Ghislaine Maxwellt a második legfontosabb szereplőnek nevezte Epstein műveleteiben. A legfontosabb persze maga a milliárdos üzletember volt. Vallomása szerint a repülőutak alatt soha nem látott semmilyen szexuális aktivitást, bár a piltótafülke többnyire zárva volt. A járatokat amúgy Lolita Expressnek becézték.

Visoski emlékezett Virginia Roberts Giuffre-re is, aki azt állítja: 2001-ben Erzsébet királynő fia többször is megerőszakolta őt.

A védelem arra építi a maga álláspontját, hogy Epstein volt az egész szexkereskedelmi hálózat szervezője és első számú haszonélvezője. Minthogy ő meghalt, ezért az ügyészség mindennel Ghislaine Maxwellt vádolja – jobb híján. A védelem szerint Robert Maxwell sajtómágnás lánya csak belekeveredett az ügybe, mint Epstein alkalmi kapcsolata, de semmiképp sem vett részt a szexkereskedelemben. A védőügyvéd szerint a tanúk szép pénzt kapnak azért, hogy besározzák Ghislaine Maxwellt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.