Hanyag módon készítette el a pásztorpitét a brit pub szakácsa, egy ember meghalt, 31 rosszul lett

2021 december 2., csütörtök 15:42
13

Tragédiával végződött egy egyházi gyülekezet vacsorája egy brit falu pubjában, miután a szakács nem megfelelően készítette el a pásztorpitét. Az ételmérgezés következtében egy ember meghalt, 31 ember pedig rosszul lett. A Guardian beszámolója szerint az áldozat egy 92 éves nő, Elizabeth Neuman volt.

Fotó: Flickr

Az eset még 2018 októberében történt, a bíróság most hozott ítéletet az ügyben: a Hinton-in-the-Hedges faluban működő Crewe Arms akkori főszakácsa, John Croucher négy hónap börtönt kapott, de az ítéletet egy évre felfüggesztették. Croucher a bíróság előtt bevallotta, hogy nem tartotta be az élelmiszer-biztonsági előírásokat.

A férfi 20 éve dolgozott konyhákon, és a tárgyaláson elmondta, hogy nagyon kapkodott aznap, rendkívül sajnálja a történteket. Azt is gondolja, hogy ez egy olyan történés, amit soha nem fog elfelejteni, és szerinte ettől jobb szakács lett, ugyanakkor szégyelli, hogy ehhez ezt az árat kellett megfizetnie.

A bíróság megállapította, hogy a pitéhez használt darált hús nem főtt át rendesen, és mivel Crouchernek mennie kellett, befóliázta az edényt és a hűtőben hagyta éjszakára. Másnap felmelegítette és tört krumplit adott hozzá, viszont nem ellenőrizte a hőmérsékletét, mielőtt tálalta.

A bíróságon kiderült az is, hogy a kisegyház, illetve annak tagjai nem kívántak kártérítést, sem a pubtól, sem Crouchertől, aki már nem dolgozik ott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt