Meghan Markle pert nyert a Mail on Sunday ellen

külföld
2021 december 02., 12:18

Harry herceg felesége, Meghan Markle pert nyert a Mail on Sunday ellen, miután a brit napilap megsértette a hercegné magánéletéhez fűződő jogát azzal, hogy leközölték apjának írt levelének részleteit.

Markle úgy fogalmazott, ez győzelem „nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki valaha is úgy érezte, hogy fél kiállni azért, ami helyes”. Közleményében azt is mondta, az ehhez hasonló „káros gyakorlatok nem szökőévente történnek meg”.

Markle ügyvédei a bíróságon elmondták, hogy a hercegné Thomas Markle-nek írt 2018 augusztusában írt levele „magától értetődően magánjellegű” és nem közérdekű volt.

A lapot kiadó Associated Newspapers fellebbezését a brit fellebbviteli bíróság elutasította. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.