Németországban februártól kötelező lehet a koronavírus elleni oltás

járvány
2021 december 02., 14:16
Angela Merkel leköszönő kancellár érkezik a sajtótájékoztatóra, mögötte utódja, Olaf Scholz követi
photo_camera Angela Merkel leköszönő kancellár érkezik a sajtótájékoztatóra, mögötte utódja, Olaf Scholz követi Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP


„Februártól kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás Németországban”

- jelentette be Angela Merkel leköszönő kancellár csütörtökön délben, miután találkozott Olaf Scholz leendő kancellárral és az ország tartományi vezetőivel.

Németország országszerte több olyan korlátozást vezet be, ami a nem beoltott emberek társadalmi érintkezését érinti, az újabb intézkedések azonban nem csak az oltatlanokra lesznek hatással. A kluboknak és szórakozóhelyeknek be kell zárniuk, ha a körzetükben a járványadatok elérnek egy szintértéket, ami ezt indokolttá teszi.

Merkel figyelmeztetett, hogy a Covid helyzete „nagyon súlyos”, a megbetegedések száma nagyon magas, és a beadott védőoltások aránya Németországban még mindig alacsonyabb, mint sok más európai országban.

Ausztria volt az első nyugati ország, ahol döntöttek a kötelező oltás bevezetése mellett. Görögországban a 60 év felettiek számára tették kötelezővé a vakcinát.

Frissítés 16.02: A Guardian kora délutáni tudósításában biztosra írta, hogy a német kancellár az oltások kötelező beadását irányozta elő. Később módosították a beszámolójukat, és e szerint a kancellár valószínű eshetőségként beszélt erről, aminek nagy politikai valószínűsége van.

(Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.