Alec Baldwin szerint lehetséges, hogy véget érhet színészi karrierje, de nem érdekli

külföld
2021 december 3., 7:21
comments 4

Alec Baldwin az ABC-nek adott, csütörtökön megjelent interjújában azt mondta, „lehetséges”, de „nem érdekli”, hogy véget érhet színészi karrierje, amiért véletlenül lelőtte a Rust forgatásán Halyna Hutchins operatőrt.

A színész azt is mondta, ő „nem húzta meg a ravaszt” október 21-án, amikor az eset történt, és hogy „valaki éles lőszert tett a fegyverbe”, de tudja, hogy az nem ő volt.

„Nem tudom, mi történt a forgatáson. Nem tudom, hogyan került az a golyó a pisztolyba. Nem tudom. De mindent megteszek azért, hogy eljussunk oda, hogy a lehető legkevesebb esély legyen arra, hogy ilyesmi újra megtörténjen.”

Baldwin arról is beszélt, hogy aznap a forgatáson minden mozdulatát Hutchins irányította: „Ő irányított, hogyan tartsam a fegyvert abban a szögben. Úgy tartottam a fegyvert, ahogy mondta, hogy tartsam, és ami pont a hónaljára célzott.”

Baldwin szerint a fegyvert „fel kellett húznia”, de nem kellett elsütnie. „Nem húztam meg a ravaszt.” Szerinte a fegyver magától sült el.

Ez volt az első alkalom, hogy Baldwin kamera előtt ülve interjút adott, miután októberben forgatás közben egy kellékfegyverrel lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, és megsebesítette a Hutchins mögött álló rendezőt, Joel Souza-t.

A bírósági dokumentumok szerint Baldwinnak a film rendezőasszisztense, Dave Halls adta át a fegyvert, aki nem tudta, hogy abban éles lőszer van, és jelezte is, hogy nincs megtöltve. Hallsnak pedig Hannah Gutierrez-Reed, a film 24 éves fegyverszakértője adta át a fegyvert. Gutierrez-Reed ügyvédei azt mondták, a nő nem tudja, hogyan kerültek a fegyverbe az éles lőszerek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt