Drágábban veszi az MTVA a magyar NB1 közvetítési jogait, mint a Bajnokok Ligájáét

futball
2021 december 03., 10:00
comments 9

18,9 millió euróba, azaz 6,85 milliárd forintba került a Bajnokok Ligája közvetítési joga, írja az MTVA nyilvános szerződései alapján a Magyar Hang. A szerződés a 2023/2024-es idény végéig szól. Megjegyzik, hogy ez a jogdíj közel egymilliárd forinttal több, mint amennyit az MTVA az előző hároméves ciklusért fizetett. De külön szerződtek 3,6 millió euróért (1,3 milliárd forintért) az UEFÁ-val az Európa Liga és az újonnan indított Európa-konferencia Liga közvetítési jogaira is.

De a közzétételi listából kiderült az is, hogy a magyar NB 1-ért 9,835 milliárd forintot fizetnek évadonként. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötött szerződés a 2021-2022-es bajnokságtól a 2024-2025-ös idény végéig szól.

A négy idény alatt több mint 39 milliárd forintot fizet majd az MTVA a szövetségnek a közvetítésekért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt