Egy olasz férfi egy karprotézissel akarta kijátszani az oltást

járvány
2021 december 03., 15:19
comments 8

Csalással vádolnak egy olasz férfit, aki úgy próbált meg védettségi igazolványhoz jutni, hogy magával vitt az oltóhelyre egy szilikon karprotézist, hogy abba szúrják bele a koronavírus elleni vakcinát.

A bizarr eset az észak-piemonti régióban, Biella városának oltóközpontjában történt egy héttel azután, hogy Olaszország olyan intézkedéseket jelentett be, amelyek tiltanak bizonyos kulturális és sporttevékenységeket az oltatlanok számára.

Az 50 éves olasz férfi úgy ment be a központba, mint bármelyik más oltásra érkező ember, aláírta a beleegyező nyilatkozatot, aztán feltűrte az ingét. Az oltó nővérnek először nem esett le, hogy a kar kamu, mert a szilikon hasonlított a bőrre, de a színe miatt gyanút fogott, és arra kérte a férfit, hogy vegye le az ingét, aki így lebukott. A férfi könyörgött az ápolónak, hogy hunyjon szemet az ügy felett, de nem így történt.

A férfi egyébként valószínűleg több száz eurót fizetett a szilikon karért. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.