Magyar fagyi lett a fagyik világbajnoka

étel
2021 december 03., 14:19
comments 6

A fagylaltok bolognai világversenyén a budapesti Fazekas Ádám alkotása, a Frutta di Pistacchio (pisztáciagyümölcs) lett az első.

A szervezők pénteki közleménye szerint Fazekas fagylaltjának íze és videós bemutatása "lenyűgözte" a 11 tagú, szakértőkből álló zsűrit, akik a World Ice Cream Championship aranyérmét ítélték neki.

Az ezüstöt a spanyol Cadiz kikötővárosból érkező Carlo Guerriero érdemelte ki Cremoso al Vino Oloroso (krémes oloroso bor) nevű kreációjával. A bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kapta egyszerűnek látszó Bocca di Rosa (rózsaszáj) nevű fagylaltjáért.

A csütörtök esti versenyben 32 cukrász vetélkedett egymással. A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.