Vasárnaptól havazik

időjárás
2021 december 04., 18:24
Járókelõk hóesésben Salgótarjánban 2021. január 25-én.
photo_camera Járókelõk hóesésben Salgótarjánban 2021. január 25-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton kiadott helyzetjelentése szerint nem kell már sokat várni arra, hogy az országot beborítsa a hó.

Magyarország fölé szombat estétől azonban már nagyobb nedvességtartalmú, dél, délkeleti irányból átmenetileg enyhébb, majd észak, északnyugat felől egyre hidegebb levegő áramlik.

Ennek hatására már éjjel mindenhol beborul az ég, és délkeleten reggelig még ugyan nem valószínű számottevő csapadék, az ország többi részén egyre több helyen várható eső. Az Észak-Dunántúlon és az Észak-Alföldön havas eső, néhol ónos eső is előfordul majd, Komárom megyétől Borsodig és Szabolcsig viszont főleg havazásra van kilátás.

Vasárnap nagyrészt borult lesz az ég: északkeleten átmenetileg szűnik a csapadék, máshol sok helyütt számítani lehet esőre, havas esőre. Délutántól, estétől pedig egyre többfelé havazik majd, jóllehet nyugat felől csökken a csapadék kiterjedése, illetve mennyisége.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul majd, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.