Több halálos áldozata is volt egy lavinabalesetnek Ausztriában

tragédia
2021 december 05., 06:13

Lavina temetett be több sízőt szombaton az ausztriai Salzburg tartomány tamswegi járásában. Hárman életüket vesztették, ketten megsérültek - közölte az osztrák vöröskereszt, valamint a hegyimentők szervezete.

A nyolcfős csoport letért a kijelölt pályáról, és 4-5 méter mélyen maga alá temette őket a lavina. A mentők kettejüknek már csak a testét tudták kiásni a hó alól, egy harmadik sportoló pedig azt követően halt meg, hogy helikopterrel elszállították a klagenfurti kórházba.

Lavinaveszélyre figyelmeztető tábla Ausztriában.
photo_camera Lavinaveszélyre figyelmeztető tábla Ausztriában. Fotó: BARBARA GINDL/APA-PictureDesk

Az utóbbi időben a lavinák átlagosan húsz ember halálát okozták évente Ausztriában. A koronavírus-járvány kezdete óta kevesebben vesztették így életüket, mert kevesebben is síztek, részben a pályák bezárása miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.