Több halálos áldozata is volt egy lavinabalesetnek Ausztriában

tragédia
2021 december 5., 6:13

Lavina temetett be több sízőt szombaton az ausztriai Salzburg tartomány tamswegi járásában. Hárman életüket vesztették, ketten megsérültek - közölte az osztrák vöröskereszt, valamint a hegyimentők szervezete.

A nyolcfős csoport letért a kijelölt pályáról, és 4-5 méter mélyen maga alá temette őket a lavina. A mentők kettejüknek már csak a testét tudták kiásni a hó alól, egy harmadik sportoló pedig azt követően halt meg, hogy helikopterrel elszállították a klagenfurti kórházba.

photo_camera Lavinaveszélyre figyelmeztető tábla Ausztriában. Fotó: BARBARA GINDL/APA-PictureDesk

Az utóbbi időben a lavinák átlagosan húsz ember halálát okozták évente Ausztriában. A koronavírus-járvány kezdete óta kevesebben vesztették így életüket, mert kevesebben is síztek, részben a pályák bezárása miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt