Egy karácsonyőrült német férfi 444 feldíszített műfenyőt állított fel a lakásában

karácsony
2021 december 6., 18:51
comments 6
photo_camera Thomas Jeromin Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Világrekordot tudhat a magáénak egy bevallottan „karácsonyőrült” német férfi azzal, hogy 444 feldíszített műfenyőt állított fel a lakásában idén karácsonyra.

photo_camera Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos „karácsony-csodaországgá” változtatja az otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.

photo_camera Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Tavaly 420 karácsonyfát zsúfoltak be a 100 m2-es lakásba, az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg. A karácsonyfák között akadnak tematikusak is, például Star Wars-figurákkal vagy gumikacsákkal díszített fenyők.

photo_camera Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

Jeromin minden évben már augusztus első napján lehozza a műfenyőket a padlásról, mivel nem kevesebb mint 72 ezer díszgömböt kell rájuk aggatni. Egy ideje már egész Németországból küldenek neki karácsonyi díszeket.

photo_camera Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

A koronavírus-járvány előtt a férfi vezetett túrákat is tartott a karácsonyfa-paradicsomában. Idén még nem újította fel ezt a szokását, már csak azért sem, mert túl kevés a hely a lakásban.

photo_camera Fotó: Ole Spata/dpa via AFP

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) a helyszínen ellenőrizte és ismerte el hivatalos RID-világrekordként a karácsonyfaerdőt mint „a legtöbb feldíszített karácsonyfát egy helyen”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt