150 milliárd forintos vagyont kaphat az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány

2021 december 7., kedd 14:49
4

Mintegy 150 milliárd forintos vagyon és a Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. kerülhet az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kálmán Alapítványhoz, írja a Népszava. A Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium még szeptemberben állapodott meg a Varga Mihály vezette kuratóriummal, hogy együttműködést kezd az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealapkezelő, de akkor arról még nem volt szó, hogy mekkora vagyon átruházására kerül majd sor.

A részleteket az Országgyűlés elé terjesztett az „egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatba dugták.

E szerint a Rudolf Kálmán Alapítvány három darab befektetési jegyet kap az államtól ingyenes vagyonjuttatás keretében, aminek értéke 150 milliárd forint. A befektetési jegyek a jelenleg a Pénzügyminisztérium tulajdonában lévő Gazdaság Fejlesztési Magántőkealapéi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt