Zárnak a diszkók és az iskolák Lengyelországban

külföld
2021 december 07., 16:05

Másfél hete stabil szinten van a negyedik hullám, újabb korlátozásokat vezetnek be Lengyelországban. Adam Niedzielski egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján többek közt bejelentette, hogy

  • jövő szerdától 30 százalékosra csökkentik az éttermek és a szállodák maximális lehetséges foglaltságát, ezenfelül védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatásokat,
  • hasonló szabály vonatkozik a mozikra, a színházakra, a sportlétesítményekre és a templomokra is.
  • Jövő szerdától bezárnak a diszkók és a klubok. Csak december 30-án és 31-én tarthatnak nyitva, legfeljebb 100 fős rendezvényekkel.
  • Jövő héttől kötelező a fertőzöttekkel egy háztartásban élők tesztelése.
  • A december 20-a és a január 9-e közötti időszakban az általános és középiskolák távoktatásra térnek át.

Niedzielski bejelentette: március 1-től kötelezővé teszik az oltást az orvosok, a tanárok és a rendvédelmi erők számára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.