A szaúdiak szerint nem Dzsamál Hasogdzsi feltételezett gyilkosát tartóztatták le a franciák

külföld
2021 december 08., 09:18
comments 1

Szaúd-Arábia szerint a francia rendőrség rossz embert tartóztatott le, amikor a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren kedden őrizetbe vették Khaled Aedh Al-Otaibit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolásához.

Szaúd-Arábia párizsi nagykövetsége közleményt adott ki, amely szerint a letartóztatott férfinak nincs köze az ügyhöz, és azonnali szabadon bocsátását követelik. Egy szaúd-arábiai biztonsági forrás hozzátette, hogy a "Khaled Alotaibi" nagyon elterjedt név a királyságban, és hogy az igazi Alotaibi valójában Szaúd-Arábiában tölti börtönbüntetését az ügy összes vádlottjával együtt.

Dzsamál Hasogdzsi a Washington Post újságírójaként a szaúdi kormány kemény kritikusa volt, és szaúdi kommandósok ölték meg Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán 2018 októberében. A szaúdi kormány szerint a gyilkosságot semmiképp sem parancsra követték el, ők csak arra akarták rávenni Hasogdzsit, hogy térjen haza Szaúd-Arábiába. (AlJazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.